perjantai 28. maaliskuuta 2008

Mazebook+ATC

Taskullisen Mazebookin ohje *taskuihin mahtuu ATC-kortteja*

Taita 12"x12" paperi kahtia.

Avaa taitos ja mittaa taitoksen molemmin puolin reunoille 2” kaistale. Merkitse tuumat kynällä.

Nuuttaa 2” taitoskohdat viivaimen ja taittoluun tai vaihtoehtoisesti sukkapuikon kanssa.

Taita nuuttauskohdat. ja avaa ne uudelleen.

Taita nyt vastakkaiseen suuntaan paperi puoliksi, muihin taitoksiin nähden.

Taita keskitaitosta kohden toinen reuna takaisinpäin.Tee toiselle reunalle samoin, jolloin paperista tulee M tai W muotoinen.Avaa M ja leikkaa keskeltä viilto saksilla, mutta ei kuitenkaan loppuun asti. Viimeisen ”laatikon” tulisi jäädä ehjäksi. Taita 2” reunat sisään, joista myöhemmin syntyy taskut.Taittele paperi haitariksi niin, että 2” reunat pysyvät taitettuina. Reunoissa, joissa taskut jäävät avoimiksi, voi kiinnittää kaksipuoleisella teipillä, jolloin taskut pysyvät ehjinä.

Leikkaa pahvista sopivat kannet, mallaten itse bookin kokoon. Päällystä kannet joko samalla paperilla kuin bookin sivut tai sitten jollain muulla värillä. Laita kannet hetkeksi painon alle kuivumaan, ettei niistä tule kaarevia.


Laita kaksipuoleista teippiä bookin etulehdille.Liimaa nauha kansiin kiinni.Poista bookin etusivujen teipeistä taustat ja liitä bookki kansiin kiinni.Avoimet kohdat sivuissa etupuolella voi kiinnittää toisiinsa kaksipuoleisella teipillä. Näin lopputulos on yhtenäisemmän näköinen.


Kun käytät tätä ohjetta tai teet oman versiosi tällä ohjeella, olethan ystävällinen ja linkität tämän postauksen omaan blogiisi!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onko tämä taskullinen maze bookki sun keksintö?
ihana mutta mistä saa noin isoa paperia?
pakko kokeilla jostain vaikka isosta suttu paperista :)
t:paperi40

Täti Punainen kirjoitti...

Heip!
Mazebookin bongasin joskus aikaisemmin Craft TV:stä ja myöhemmin löysin Tatsin sivuilta hyvän suomenkielisen ohjeen siihen. En tiedä, josko joku tuota taskullista olisi aikaisemmin kokeillut, mutta en ole siihen ainakaan törmännyt. Päätin itse kokeilla, koska juuri tuon 12"x12" kokosesta paperista saa bookin, johon mahtuu 8kpl ATC kortteja!=)
Eikun kokeilemaan vain. Papruja tuossa koossa löytyy ihan Tiimarista, mutta myös esim. nettikaupasta Paperella!Linkki sinne löytyy täältä blogistani.Tää on taas yksi juttu, mikä vie askartelijan mennessään=)

Tarja kirjoitti...

Hei! Hyvät ohjeet taskulliseen mazeen. Linkitän tämän omaan blogiini, jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan?

Täti Punainen kirjoitti...

Tämän ohjeen voi aina linkittää blogiinsa, jos on sitä kokeillut!=)

Nyt myöhemmin olen löytänyt joistain kirjoista vastaavanlaisia ohjeita tällaisen tekoon, mutta en kuitenkaan täysin samanlaista...

Anonyymi kirjoitti...

linkitän tämän ja kokeilen miten sujuu.
Kiitos.

Orvokki kirjoitti...

Linkitin tämän ohjeen sivulleni